mandag 14. november 2016

Rød saus med urter



2 dl yoghurt naturell
2 dl lettrømme
4-5 basilikumblader, hakket
1-2 ss norsk chilisaus
1 ss sukker
2 ss pistasjnøtter, finhakket
Salt og pepper 

Ha alt i food processor og la det gå til alt er blandet.
Passer til kokt laks og ørret.

Rømmesaus med sennep



Denne passer til fisk 

3 dl (1 beger) rømme
1 ss lys fransk sennep
2 - 3 ss kapers
1 /2 dl finhakket gressløk 

Bland alle ingrediensene. La sausen stå og trekke minst 1 time slik at smaken kommer bedre frem.

Kyllingburger med kikertsalat



4 porsjoner

500 g kyllingkjøttdeig
1 ts grov pepper
2 fedd hvitløk
1 egg
2 ss potetmel
3 ss vann
Olivenolje
1 rødløk
4 hamburgerbrød
Sennep.ketchup

Salat
1 boks kikerter
1 boks ruccolasalat
5 store tomater
1 agurk
1 gul paprika
1 avokado
1 rødløk

Slik gjør jeg det
Finhakk rødløk og hvitløk, og bland sammen med kyllingkjøttdeig, egg, potetmel og vann. Form til burgere og stek dem i olje eller flytende margarin. Kutt opp grønnsakene og bland dem til en salat.
Lag dressing av olje og eddik til å ha over salaten.

Kyllingsuppe



4 porsjoner

3 kyllingbryst
3 poteter
1 purre
½ løk
2 fedd hvitløk
1 boks hakkete tomater
½ ss tørket basilikum
½ ts karri
1 ts paprikakrydder
½ fersk chili
1 terning hønsebuljong
8 dl vann
1 ss olivenolje til steking
Salt og pepper etter smak

Slik gjør jeg det
Skjær kyllingen i små biter og stek i litt olivenolje. Smak evt. til med salt og pepper. Sett kyllingen til side. Skrell potetene og skjær dem i små terninger. Bruk kun den hvite delen på purren og skjær den i tynne ringer. Hakk løken. Varm opp litt olivenolje i en gryte, ha oppi finhakket løk, hvitløk og purre. La det frese et par minutter.

Tilsett poteter, tomatboksen, krydder og hønsebuljong blandet ut i vann, og la suppen koke til potetene er ferdige. Ha oppi den ferdigstekte kyllingen og la suppen småkoke noen minutter før servering.

Bulgur salat med grillet kylling



4 porsjoner

6 dl Vann
1 Grønnsaksbuljongterning
3 dl bulgur (gjerne fullkorn)
1 squash
1 aubergine
1 ts salt
1 stor rødløk
4 tomater
3 stekte kyllingfileter eller 1 grillet kylling
2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
1 sitron
Salt + pepper
Frisk basilikum
2 dl yoghurt naturell

Slik gjør jeg det
Kok opp vann og buljongterning, hell bulguren oppi og rør om. Legg på lokket og la bulguren koke på svak varme i ca. 10 minutter. Rør om av og til så det ikke fester seg til bunnen. Ta gryten av varmen og la bulguren stå og svelle i 5 minutter.

Stek kyllingbrystene i litt olje. Krydre med salt og pepper, og evt. litt annet krydder hvis du ønsker mer smak på salaten.

Skjær squash og aubergine i 0,5 cm tykke, halve skiver. Legg skivene i et dørslag og strø over saltet slik at væske og bitterstoffer trekkes ut. Skrell rødløken og skjær den i båter. Skjær tomatene i båter.

Klem væsken ut av grønnsakene og stek dem i olivenolje sammen med rødløk og presset hvitløk. Bland de stekte grønnsakene, oppkuttet kylling og tomatterninger med bulgur. Press over sitronsaft og bland inn strimlete basilikumblader. Bruk yoghurten som dressing.